Op de zwarte lijst en eigenaar?

Een lening krijgen is voor de gemiddelde Belg tegenwoordig niet gemakkelijk. Kredietverstrekkers zijn streng geworden voor wie geld wil lenen. Voor wie op de zwarte lijst staat is het vanzelfsprekend nog een pak moeilijker. Op de zwarte lijst en eigenaar zijn is de enige mogelijkheid voor wie een vermelding heeft bij de Nationale Bank.

  • Wie enige tijd achterstaat met de terugbetaling van zijn leningen of kredieten loopt het risico om vroeg of laat op de zwarte lijst te belanden. We spraken al over de zwarte lijst in onder meer het artikel zwarte lijst en geld lenen.
  • Mensen worden natuurlijk niet zomaar op de zwarte lijst gezet. De kredietgever zal in de meeste gevallen eerst proberen om een vergelijk te zoeken met de schuldenaar. Dit door bijvoorbeeld een langere looptijd voor te stellen waardoor de maandelijkse afbetaling minder wordt. Lukt dit niet dan komt u – na een wettelijke procedure inderdaad op de zwarte lijst terecht.
  • De Nationale Bank zet mensen met een reden deze lijst. Voor een deel natuurlijk om andere kredietgevers te informeren dat er in een recent verleden betalingsproblemen zijn geweest. Maar ook om de schuldenaar te beschermen. Wie een vermelding heeft kon zijn of haar betalingsverplichtingen niet nakomen. Dan is het natuurlijk niet wenselijk om nog meer geld te gaan lenen. In principe kan deze persoon dan ook geen lening meer krijgen.

Zwarte lijst en eigenaar

  • Wie vermeld staat op de zwarte lijst en eigenaar is heeft wel nog beperkte mogelijkheden¬† om een lening te krijgen. Een beperkt aantal kredietgevers is akkoord om onder de vorm van een lening met hypothecaire waarborg toch nog een lening toe te staan.
  • Dit betekent dat er een hypotheek wordt genomen op de woning. Een melding op de zwarte lijst en eigenaar zijn betekent dat u nog kan lenen tot 80% van de gedwongen verkoopwaarde van de woning.
  • Het risico bij dergelijke lening is voor de bank of kredietgever groter. De intrestvoet zal daarom ook hoger zijn. Bovendien kan je niet bij alle aanbieders terecht voor dergelijke lening. Er zijn maar een beperkt aantal kredietverstrekkers die een lening geven aan wie een melding heeft op de zwarte lijst en eigenaar is.

Op deze website bespreken wij alle vormen van lenen. Dus ook deze zogenaamde lening op afbetaling met hypothecaire waarborg. We geven dus aan wat de mogelijkheden zijn voor iemand die zijn of haar naam terugvindt op de zwarte lijst en eigenaar is van een woning. Dit betekent niet dat we vinden dat dergelijke lening lichtzinnig mag worden aangevraagd. Er is een reden waarom iemand op de zwarte lijst is terechtgekomen. Als je kiest voor dit type lening moet je je eerst en vooral de vraag stellen: helpt deze lening mij vooruit of kom ik op termijn nog meer in de problemen? Wees eerlijk met jezelf.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier