Wat is een persoonlijke lening?

We krijgen regelmatig de vraag: “Wat is een persoonlijke lening?”. We hebben hierover in vorige artikels al gesproken. We merken aan de reacties via ons contactformulier dat er heel wat mensen zijn die nog met vragen zitten. We zetten in dit en het volgende artikel nog eens al de sterke punten van deze kredietvorm op een rijtje. U krijgt daarmee zeker antwoord op de vraag “Wat is een persoonlijke lening”?

Wat is een persoonlijke lening in detail?

De persoonlijke lening is een zeer interessante vorm van lening. Er zijn een aantal belangrijke argumenten aan te halen. Wie op zoek is om geld te lenen kan dat op verschillende manieren doen. Een kaskrediet, een overbruggingskrediet, een kredietkaart of gewoonweg in het rood gaan op de zichtrekening. Elk systeem heeft wel zijn voor en nadelen. Toch kunnen we zeggen dat de persoonlijke lening er vaak bovenuit steekt. We belichten in dit artikel even de belangrijkste kenmerken van de persoonlijke lening. U zal meteen merken waarom de persoonlijke lening zo een interessante kredietvorm is. Het is één van de meest populaire leningen naast hypotheekleningen en leningen voor renovatie

  • Een persoonlijke lening werkt met een vaste rente. U weet dus van bij het afsluiten van contract waar u aan toe bent. Als de rente plots stijgt dan staat u niet voor verrassingen. De banken hebben immers geen mogelijkheden om de rente te herzien. Dit is bij andere vormen van lenen wel het geval. Denken we maar aan de hypothecaire lening. Anderzijds hebt u wel de mogelijkheid om uw lening te laten herzien door de bank wanneer de rente sterk zou wijzigen. Hier kunnen eventueel wel extra kosten aan verbonden zijn.
  • Een tweede voordeel is dat de persoonlijke lening ook een vaste looptijd heeft. Deze vaste looptijd in combinatie met de vaste rente betekent ook dat u al meteen weet hoeveel u maandelijks moet terugbetalen. Bij het aanvragen van de lening weet je meteen of het maandbedrag haalbaar is of niet. Er zijn op het internet heel wat mogelijkheden om een simulatie voor een persoonlijke lening aan te vragen. We hebben op onze website de meest interessante deals van het moment samengebracht. U kan aan de hand van de simulatie meteen nagaan welke banken het interessant zijn. Bovendien kan de meteen een simulatie uitvoeren. U geeft gewoon het bedrag u wilt lenen en gedurende welke looptijd. De rentevoet en het maandbedrag verschijnen automatisch. U weet dus meteen waar u aan toe bent.
  • Een derde voordeel van een persoonlijke lening is dat er geen dossierkosten, opstartkosten of dergelijke meer zijn. U hoeft er niet bij de notaris langs te lopen, U hoeft ook geen initiële aanbetaling te doen en er zijn geen extra bankkosten. De volledige lening, de intresten en alle kosten worden gedekt door de maandelijkse afbetaling.

Dit is niet alles. Er zijn nog een aantal onmiskenbare voordelen aan een persoonlijke lening. Daar gaan we verder op in het volgende artikel “een persoonlijke lening afsluiten”. Met deze beide artikels samen hebt u meteen een zeer uitgebreid antwoord op de vraag “Wat is een persoonlijke lening?”


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier