De verbouwingslening

Een verbouwingslening is een vorm van geld lenen die specifiek dient voor de verbouwingen aan een woning. Het is voor heel wat mensen niet altijd duidelijk wat er wordt verstaan onder verbouwen of renoveren. De verbouwingslening kent een heel ruime toepassing en heeft wel wat voordelen. Wie bij een verbouwings- of renovatielening denkt dat er bijvoorbeeld altijd muren moeten sneuvelen en dat het noodzakelijk gaat om ingrijpende werkzaamheden heeft het verkeerd voor. In dit artikel overlopen we nog eens een aantal courante toepassingen waarvoor dit type lening perfect gebruikt kan worden. Hebt U nog aanvullende vragen dan kan u zeker het contactformulier onderaan deze pagina gebruiken.

De verbouwingslening in de praktijk

Zware verbouwingen aan een woning kunnen uiteraard worden gefinancierd met dit type lening. We denken dan aan grote werkzaamheden. Een nieuw dak op de woning, een nieuw voorgevel, insmijten van muren en dergelijk mee.

De verbouwingslening wordt echter meer en meer gebruikt voor verfraaiing van woningen en om het comfort er van te verhogen. Wie een oudere woning betrekt kan dit krediet gebruiken om:

  • een nieuwe badkamer te zetten
  • de bestaande keuken te vervangen door een moderner exemplaar
  • het huis of appartement te voorzien van dubbele beglazing

Ruim toepassingsgebied

Niet alleen voor wie een oudere woonst wilt vernieuwen is deze lening een goede optie. De toepassingen zijn veel ruimer.

  • Ook voor de aanleg van een terras of een tuin kan u beroep doen op een verbouwingslening.
  • Net zoals voor werken die verband houden met het sanitair of de elektriciteit in huis.
  • Interessant om weten is dat u dit renovatiekrediet ook kan aanwenden voor dringende werken aan de woning.
  • En wist U dat zelfs geld lenen voor een alarmsysteem kan gebeuren met een verbouwingslening?

Beperkingen

Kortom, dit type van lening biedt heel wat mogelijkheden. Er zijn echter ook wel wat beperkingen aan. De werken moeten immers dienen om het comfort van de woning te verhogen. Deze omschrijving is natuurlijk ruim en niet alle banken zien dit op dezelfde wijze. Mensen weten daarom niet altijd goed wat er wel en niet wordt aanvaard door kredietverstrekkers.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier