Rentetarief persoonlijke lening

Dit artikel is het vervolg op het artikel “Geld lenen persoonlijke lening” en gaat zoals de naam het zegt over de persoonlijke lening. Er is natuurlijk ook de vraag hoeveel u kan lenen met een persoonlijke lening. Daarnaast wilt u ook weten wat U qua rentetarief persoonlijke lening mag verwachten.  Bij dit type lening is daar moeilijk daarop een antwoord op te geven zonder dat u een simulatie doet.

Rentetarief persoonlijke lening vergelijken

Vooraleer een beslissing te nemen wilt U rentetarief persoonlijke lening van meerdere banken vergelijken. Wij bieden u via deze website de mogelijkheid aan om een simulatie uit te voeren bij de bank van uw keuze. U ziet in de tabel niet alleen welke banken er interessant zijn om een lening bij aan te vragen. U kan ook meteen het rentetarief persoonlijke lening vergelijken. Vaak is het wel zo dat banken die een wat lagere rentevoet hanteren ook moeilijker zijn om het dossier goed te keuren. Wanneer een bank een hogere vergoeding vraagt betekent dit vaak ook dat ze bereid is om wat meer risico te nemen. De goedkeuring van het dossier is in die gevallen dan vaak ook iets gemakkelijker. Banken met een zeer scherpe intrestvoet zullen sneller een dossier weigeren.

Het lijkt interessant om meteen maar een persoonlijke lening aan te vragen bij verschillende banken. Echter, houd er wel rekening mee dat alle kredietaanvragen worden geregistreerd bij de nationale bank. Wanneer u op korte termijn bij verschillende banken een kredietaanvraag doet kan dit bij de kredietverstrekkers argwaan opwekken. Het is dus beter om eerst een bank uit te kiezen en daar de lening aan te vragen. Wordt de lening niet goedgekeurd dan kan u via onze tabel de tweede interessantste bank proberen.

Risico en rentetarief

Het bedrag dat u kan krijgen zal uiteraard afhangen van uw inkomen en het risico dat de bank neemt. Kenmerkend voor een persoonlijke lening is dat de bank weinig garanties heeft. Wanneer u bijvoorbeeld een huis of een auto gaat kopen dan heeft de bank in het slechtste geval nog iets achter de hand. Wanneer u niet afbetaalt kan de bank het huis aanslaan of de auto opeisen en deze verder verkopen. Hebt u geld geleend en daarmee een reis gemaakt dan heeft de bank geen enkele mogelijkheid om via een verkoop een deel van het geld terug te krijgen. De bank neemt dus merkelijk meer risico. Persoonlijke leningen worden daarom moeilijker toegestaan en het rentetarief persoonlijke lening ligt hoger dan bij andere kredietvormen. Dit heeft zoals hoger al aangegeven alles te maken met het risico dat de banken nemen.
Wilt u snel te weten komen welke de interessantste persoonlijke lening is? Maak dan zeker gebruik van onze simulatietabel. Vergelijk de verschillende banken en hun rentetarief persoonlijke lening en kies diegene die voor u het meest interessant lijkt.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier