Renovatiepremies

We hebben in het kader van de renovatielening al verschillende keren gesproken over de renovatiepremie. Wanneer je voor minstens 10.000 euro aan werken uitvoert aan je woning kan je in aanmerking komen voor een renovatiepremie. Dit is ook goed nieuws natuurlijk voor wie een renovatielening of verbouwingslening aangaat. Je kan een mooi deel van de kosten aan je woning recupereren.

Voorwaarden renovatiepremie tot 2014

  • De renovatielening zelf kan je gebruiken voor een waaier aan werken in huis. Niet alle verbouwingswerken komen evenwel in aanmerking voor de renovatiepremie. Een alarmsysteem plaatsen bijvoorbeeld valt daar niet onder. De premie kan wel voor werken die te maken hebben met ruwbouw, verwarming, trappen, buitenschrijnwerk, elektriciteit, sanitair en het dak.Er geldt voor de verschillende soorten werkzaamheden wel een maximum bedrag. Voor bijvoorbeeld verbouwingen aan muren en funderingen is het maximum factuurbedrag 15.000 Euro. Voor trappen is het beperkt tot 3.750 Euro. Voor alle duidelijkheid: de werken mogen in het totaal wel een hoger bedrag zijn. U kan dus voor 5.000 euro werken laten uitvoeren aan trappen. De premie zal toch berekend worden op het geplafonneerde bedrag van 3.750 Euro.
  • De woning moet minstens 25 jaar oud zijn.
  • Het inkomen van een gezin is beperkt. Het maximum gezinsinkomen hangt af van het aantal personen waaruit het gezin bestaat. Eén persoon: 40.600 Euro – Twee personen: 57.990 Euro – Drie personen: 61.240 Euro – Vier personen: 64.490 Euro – Vijf personen: 67.740 Euro – Zes personen: 70.990 Euro

Wie aan bovenstaande voorwaarden voldoen kan een aanvraag indienen om een renovatiepremie aan te vragen.

Renovatiepremie aanvragen vanaf 2015

Het systeem van de renovatiepremie blijft ook nu nog bestaan. In die zin dat de voorwaarden en het bedrag hetzelfde blijven. Groot verschil is evenwel dat de renovatiepremie anders moet worden aangevraagd. Ook de manier waarop de uitbetaling ervan verandert.

De premie aanvragen kan via de officiële website van Wonen Vlaanderen. Momenteel wordt de aanvraagprocedure herzien. Meer info over de renovatiepremie.

De premie werd vroeger uitbetaald als een subsidie. In het nieuwe systeem van de renovatiepremie gaat het om een belastingsvermindering. Deze wordt gespreid over een periode van 3 jaar. Verlaat je de woning waaraan de renovatiewerken werden gedaan binnen die periode verlies je één of meerdere schijven van de renovatiepremie.

Kies ook een voordelige renovatielening

Renoveren van je woning is dus zeker interessant. Naast de directe premie van de overheid zie je bij veel werken ook een besparing op je energiefactuur. Wist je trouwens dat je ook een voordelige renovatielening kan afsluiten? Dit is een ideale manier om de verbouwingen te financieren. Het gaat om werken aan de woning maar het valt toch niet onder het hypothecair krediet. Dit betekent dat de aanvraag en toekenning ervan soepel verloopt. Je moet daarvoor niet aan de notaris passeren en er zijn geen schattingskosten of extra dossierkosten.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier