Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten is een zeer populaire vorm van geld lenen. We besteden in twee artikelen aandacht aan de belangrijkste voordelen. In het vorige artikel bespraken we al een aantal voordelen. De vaste looptijd en de vaste rente zorgen ervoor dat U meteen weet waar U aan toe bent qua maandbedrag. Deze lening brengt geen extra dossier- of bankkosten met zich mee.

Persoonlijke lening afsluiten: extra voordelen

  • Je kan bij zowat alle banken een persoonlijke lening afsluiten. Dit betekent dat u meteen ook kan profiteren van zeer concurrenti├źle tarieven. Banken doen hun best om het meest interessante aanbod te kunnen geven. Merken we wel op dat banken die een hogere interestvoet hanteren soms wel gemakkelijker zijn met de goedkeuring van het dossier. Het lijkt dus evident dat iedereen zijn lening afsluit bij de bank die de laagste intrestvoeten heeft. Zo simpel is het echter niet. Deze bank die de laagste vergoeding aanrekent is ook vaak de bank die het moeilijkste doet om het dossier goed te keuren. Vanaf het moment dat er een of ander element in uw nadeel speelt trekt de bank zich terug. Het is dus zaak om de verschillende aanbiedingen goed te vergelijken. Ook als je bij een bank geweigerd bent zijn er vaak nog mogelijkheden bij de concurrentie.
  • Een voordeel van een persoonlijke lening afsluiten is ook dat er geen extra waarborgen worden gevraagd. Wanneer U bijvoorbeeld een lening afsluit voor een huis dan neemt de bank uw huis als waarborg. Ook bij een autolening heeft de bank nog een waarborg, namelijk het voertuig zelf. Bij een persoonlijke lening wordt dit niet gevraagd. Het is dus niet nodig dat u eigenaar bent van een woning om een persoonlijke lening te kunnen krijgen. Wanneer u evenwel op de zwarte lijst staat en een eigendom hebt is een waarborg daarop de enige mogelijkheid om eventueel nog een lening te krijgen.
  • Heel interessant aan de persoonlijke lening is ook de flexibiliteit. U kan al een lening aangaan voor een klein bedrag van bijvoorbeeld 2500 Euro maar u kan ook bij sommige banken tot 50.000 Euro of meer lenen. Looptijd en bedrag zijn zeer flexibel. Dit maakt het perfect mogelijk om de lening te laten aansluiten bij uw persoonlijke situatie.
  • De persoonlijke lening wordt ook een relatief snel goedgekeurd. Vergelijken we dit bijvoorbeeld met een lening voor hun huis. In dit laatste geval komt er heel wat papierwerk aan te pas. Het neemt heel wat tijd in beslag vooraleer U een hypothecair krediet rondkrijgt. Een persoonlijke lening afsluiten kan snel geregeld worden en het geld wordt snel gestort.
  • Als de lening een langere looptijd heeft en de rente sterk daalt is er altijd de mogelijkheid om de lening te laten herzien.

Kortom, de persoonlijke lening afsluiten is een interessante vorm van geld lenen. Vooral wanneer u ervoor kiest om een lening aan te gaan die op uw maat geschreven is. Dit betekent dat u een bedrag gaat lenen wat in overeenstemming is met uw inkomsten en doenbaar is qua terugbetaling. U kan de meest interessante persoonlijke leningen vergelijken met onze simulatietool. Wij checken regelmatig de aanbiedingen van de belangrijkste banken en zetten hun persoonlijke leningen keurig op een rijtje. Zo doet U de beste deal.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier