Maandbedrag lening verminderen

Op het moment dat U een lening afsluit kan u niet in de toekomst kijken. het is helaas altijd mogelijk dat er onverwachte zaken gebeuren. Het correct terugbetalen van een krediet kan dan moeilijker worden. Het maandbedrag van een lening verminderen kan dan eventueel een optie zijn.

waarom maandbedrag lening verminderen?

Veel consumenten hebben verschillende leningen lopen. Vaak gaat het om kleinere leningen voor eerder kleine bedragen. Maar veel kleintjes maken één groot. Het maandelijks terug te betalen bedrag ligt uiteindelijk aan de hoge kant als je alles gaat samentellen. Er mag dan niet veel gebeuren of mensen komen in de problemen. Wie drie maanden achterstal heeft in zijn of haar betalingen komt in België op de zwarte lijst terecht. Om dit te vermijden kan u eventueel kijken om uw lopende leningen te herzien.

  • Een onverwachte uitgave voor tandarts of dokter, een hoge rekening van de garagist of andere niet voorziene kost kunnen een stevige streep trekken door het budget. Verlies van werk of een langdurige ziekte maken dat het moeilijk wordt om alle verplichtingen netjes na te komen.
  • Het maandbedrag van een lening verminderen kan dan een oplossing zijn. Zoals hierboven gezegd hebben veel consumenten meerdere kleine persoonlijke leningen lopen. Dit heeft zijn invloed op zowel de looptijd als de intrestvoet. Een lening voor een kleiner bedrag zal in de meeste gevallen afgesloten zijn aan een hogere intrestvoet. Kleinere bedragen hebben ook een minder lange looptijd waardoor het maandbedrag hoger is.
  • Met andere woorden: door verschillende kleine leningen samen te voegen is het mogelijk om het maandbedrag van een lening te verminderen. Deze nieuwe lening kan dan afgesloten worden aan een meer interessante intrestvoet en de looptijd wordt langer. Daardoor betaalt u minder terug per maand.
  • Aan het beëindigen van de verschillende kleinere leningen zijn er in de meeste gevallen wel kosten verbonden. Het is dus belangrijk om met een gespecialiseerde kredietmakelaar te praten. Aan de hand van een duidelijke krediet simulatie weet u dan exact waar u aan toe bent. U krijgt zicht op het volledige kostenplaatje en u weet vooraf hoeveel u exact zal moeten terugbetalen per maand.

Simulatie maandbedrag van een lening


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier