Intrestvoet van leningen vergelijken

Er zijn heel wat mogelijkheden voor wie geld wil lenen. Wil je de intrestvoet van leningen vergelijken? Mensen stellen ons soms de vraag waarom de intrestvoeten van verschillende kredieten zo van elkaar verschillen. In dit artikel gaan we alvast wat dieper in op twee verschillende en veel voorkomende vormen van geld lenen: de persoonlijke lening en het hypothecair woonkrediet.

Intrestvoet vergelijken: persoonlijke lening

In deze tekst gaan we de intrestvoet van leningen vergelijken. De eerste courante vorm van lenen is de persoonlijke lening. Deze wordt ook wel de lening op afbetaling genoemd en heeft een aantal specifieke kenmerken.

  • Bij een persoonlijke lening krijg je geld ter beschikking gesteld voor een zeer ruim doel. Er zijn persoonlijke leningen voor bepaalde aankopen, leningen voor een reis, dringende kosten en uitgaven.
  • De kredietgever zal het dossier enkel goedkeuren als hij beschikt over voldoende zekerheid. De historiek van de klant, de inkomsten, is hij eigenaar, zwarte lijst,..
  • Blijft de kredietnemer in gebreke dan heeft de bank niet veel waarborgen achter de hand. Het geleerde geld kan al volledig besteed zijn aan consumptiegoederen, een reis of andere uitgaven.
  • De kredietverstrekker loopt dus een hoger risico dat een deel van het geld niet kan worden gerecupereerd. Als we de intrestvoet van leningen vergelijken zien we dat de persoonlijke lening daarom een hogere intrestvoet heeft dan bepaalde andere kredietvormen. De garanties van de bank zijn beperkter. Het risico en dus de intrestvoet zijn hoger.

Intrestvoet van hypothecaire leningen

Aan de andere kant van het spectrum staat de hypothecaire lening. Bij deze lening heeft de bank of kredietverstrekker een ruime garantie.

  • Er wordt een hypotheek genomen op de woning. Dit kan het huis of appartement van de kredietnemer zelf zijn. Het is ook mogelijk dat een derde persoon zijn of haar woonst als waarborg geeft. We denken dan aan familie of aan de partner.
  • Wanneer we de intrestvoet van leningen vergelijken zien we duidelijk dat een woonlening een lage intrestvoet heeft ten opzichte van een lening op afbetaling of persoonlijke lening.
  • Een hypothecaire lening voor de aankoop van een woning heeft een veel langere looptijd. Aangezien de woning als waarborg dient neemt de kredietgever toch minder risico.
  • De intrestvoet van hypothecaire leningen voor de aankoop van vastgoed is daarom een heel stuk lager.

Intrestvoet van leningen vergelijken?

Als je op zoek bent naar een interessante lening ga je natuurlijk de intrestvoet van leningen vergelijken. Als Online Kredietmakelaar werken wij met meerdere kredietverstrekkers samen. We hebben een ruime ervaring met alle vormen van leningen. Ook wie al verschillende leningen lopen heeft kan bij ons terecht. Contacteer ons en we bespreken samen met jou je dossier – discreet en vrijblijvend.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier