Hypotheeklening

hypotheekleningBij een hypotheeklening wordt het geleende geld gewaarborgd door een hypotheek te nemen op een onroerend goed. De meest voorkomende leningen waarbij we een hypothecaire inschrijving terugvinden worden hieronder besproken. Het gaat in de meeste gevallen om geld dat wordt geleend in verband met de aankoop of verbouwing van een huis of appartement.

Hypotheeklening aankoop / bouw woning

De hypotheeklening voor de aankoop of bouw van een woning. Er wordt in dit geval geld geleend om een nieuwbouw woning of een bestaande woning aan te kopen. Het onroerend goed in kwestie dient tevens als waarborg voor de bank. Wordt de lening niet correct terugbetaald kan de kredietgever de woning verkopen om zijn geïnvesteerde geld te recupereren. Dit is de meest gekende en gebruikte vorm van hypotheeklening.

Hypotheeklening verbouwing woning

De hypotheeklening voor de verbouwing of renovatie van een woning. Wie zijn onroerend goed wil verbouwen kan opteren voor een lening met een hypotheek. Merken we wel op dat zeker niet iedereen zijn verbouwing financiert met een hypothecaire lening. Dit type lening brengt immers een aantal kosten met zicht mee. Het kan daarom interessanter zijn om te opteren voor een gewone renovatie- of verbouwingslening. Bij deze laatste vorm van geld lenen is er geen hypothecaire waarborg nodig. De intrestvoet ligt hoger omdat de bank meer risico neemt. Het voordeel is evenwel dat er ook geen kosten zijn in verband met een hypothecaire inschrijving, schattingskosten en andere dossierkosten.

Lening op afbetaling

De lening op afbetaling met hypothecaire waarborg.Bij dit soort hypotheeklening wordt ook een hypothecaire waarborg genomen op een onroerend goed. Verschil met de twee vorige leningen is evenwel dat het geleende geld gebruikt kan worden voor andere doeleinden dan de aankoop of verbouwing van een onroerend goed.

  • De lening op afbetaling met hypothecaire waarborg wordt vooral gebruikt door kredietaanvragers die op de zwarte lijst staan. Voor deze mensen is een dergelijke lening vaak de enige mogelijkheid om toch nog geld te lenen.
  • Het gaat dus eigenlijk om een persoonlijke lening of een lening op afbetaling. Omdat de klant op de zwarte lijst staat wil de bank een extra zekerheid en doet dit door middel van een hypothecaire inschrijving. Het is duidelijk dat dit soort lening met de nodige voorzichtigheid moet worden toegekend.
  • De aanvrager heeft vaak al financiële problemen. Een extra hypotheeklening aangaan kan dan enkel verantwoord zijn als deze deel uitmaakt van de oplossing van het probleem, niet om de problemen van de klant nog groter te maken.
  • Je kan voor dit type hypotheeklening ook niet bij alle banken terecht. Veel banken en kredietinstellingen weigeren klanten die op de zwarte lijst staan.

Vind met een paar klikken de juiste lening!

beste hypothecaire lening

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier