Hypotheeklening laten herzien

Meer en meer mensen willen hun hypotheeklening laten herzien. De rentes zijn een hele tijd gedaald. Dit zette een groot aantal consumenten aan om op jacht te gaan naar een goedkopere lening voor hun huis. De aanvragen van klanten die hun hypotheeklening laten herzien zijn bij de banken al een hele tijd gestegen. Toch waren er ook nog een grote groep consumenten die blven wachten. Deze mensen keken de kat uit de boom. De rentes bleven een dalende tendens vertonen. Heel wat consumenten gingen er van uit dat de bodem van de hypothecaire rente nog niet was bereikt.

De financiële markten laten een aantal rentestijgingen optekenen. Deze stijgende rentes zorgen er voor dat heel wat mensen nu plots in actie schieten. In plaats van nog langer af te wachten contacteren ze hun bank of kredietmakelaar. De hypotheeklening laten herzien komt nu hoog op de agenda te staan.

Kosten hypotheeklening laten herzien

Een hypotheeklening is een contact tussen twee partijen en kan in onderling overleg dus herzien worden. In het geval van een lening aan een consument is de regel duidelijk. Je kan een lening in één keer terugbetalen mits het betalen van een wederbeleggingsvergoeding. Deze vergoeding is beperkt tot drie maanden intrest. Je betaalt het openstaande kapitaal vermeerderd met de intrest die je de komende drie maanden had moeten betalen.

Bovenstaande regel geldt voor alle kredieten aan consumenten. Een hypotheeklening laten herzien waarbij je de oude lening terugbetaalt valt daar ook onder. Echter, een hypotheeklening moet voldoen aan heel wat vormvereisten en brengt extra uitgaven met zich mee. Een hypothecaire lening is ingeschreven bij een hypotheekkantoor, wordt verleden voor een notaris en leidt ook bij de bank tot dossierkosten.

Het is dus belangrijk om de extra kosten af te wegen tegenover de besparing in intresten. Een hypothecaire lening werkt met een samengestelde intrest waardoor er wel wat rekenwerk en formules aan de pas komen.Het is gewoonweg niet mogelijk om via onze website een eenduidig antwoord te formuleren. De beste optie is om bij een gespecialiseerde makelaar langs te lopen en je dossier voor te leggen. Je weet meteen of je hypotheeklening laten herzien de moeite waard is.

Hypotheeklening laten herzienWij zoeken elke maand naar de goedkoopste leningen in Vlaanderen!

Welke kredietgever biedt momenteel de laagste intrestvoet voor hypotheekleningen? Wil je weten wat de meest voordelige lening is in jouw situatie? Gebruik onze snelle zoekmodule – klik hier!