Hypotheek Zwarte Lijst

Wie op de zwarte lijst staat heeft nog weinig mogelijkheden om te lenen. Enkel wie een eigendom heeft kan met de combinatie hypotheek zwarte lijst eventueel toch nog een lening krijgen. Je kan daarvoor in de praktijk niet bij alle banken terecht.

De combinatie hypotheek zwarte lijst

In Belgi├ź geldt een stenge wetgeving. Wie zijn of haar lening niet elke maand keuring terugbetaalt loopt al snel het risico om door de Nationale Bank op de zwarte lijst terecht te komen. Meer concreet, wie drie maanden achterstaat met de terugbetaling van een lening komt op de zogenaamde zwarte lijst terecht. Welk soort lening je niet tijdig hebt terugbetaald is van geen belang: een persoonlijke lening, een autolening, een hypotheek of andere lening. Nogal wat mensen stellen zich de vraag “ik sta op de zwarte lijst, wat nu?”. Wanneer je nog een lening wilt afsluiten is elke bank of kredietinstelling verplicht om na te gaan of je gemeld staat bij de Nationale Bank. Is dit het geval dan wordt het alvast zeer moeilijk om een lening te krijgen. Enkel de formule hypotheek zwarte lijst kan nog een uitkomst bieden. Wie geen eigenaar is en op de zwarte lijst staat kan in de praktijk nergens terecht.

Het is duidelijk dat het niet aan te raden is om nog veel extra te gaan lenen als je al op de zwarte lijst staat. Deze lijst is er immers om te vermijden dat mensen nog dieper in de schulden worden geduwd. Toch zijn er gevallen waarbij extra lenen te overwegen is. Wie een deurwaarder aan de deur krijgt wil vermijden dat goederen of zelfs de eigen woning openbaar worden verkocht. Een extra lening aanvragen is dan vaak de enige uitweg om uit deze impasse te geraken.

Op de vraag ‘ik sta op de zwarte lijst en wil toch nog een lening’ is er een duidelijk antwoord. Alleen wie over een eigendom beschikt maakt een kans. Onder eigendom verstaan we meestal een eigen woning maar het kan ook een ander onroerend goed zijn zoals een stuk grond. Het is dan voor kredietverleners mogelijk om een hypothecaire waarborg te nemen om het onroerend goed. We spreken dus eigenlijk over een ‘lening op afbetaling met hypothecaire waarborg’. In de situatie hypotheek zwarte lijst is dit de enige mogelijkheid Je kan dan geld lenen met de eigendom als waarborg.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier