Hypotheek aan 100% van de waarde

hypotheek 100% van de waardeEen huis of appartement kopen is een flinke investering. Kredietverstrekkers en banken zijn bereid om een heel stuk mee te gaan in het verhaal. Maar soms net niet voldoende. Veel mensen vragen zich af of het heden ten dage nog mogelijk is om een woning te kopen met een hypotheek aan 100% van de waarde van de woning. We gaan in dit artikel dieper in op de 100% hypotheeklening.

We hebben op onze website al in verschillende artikels gesproken over de hypothecaire lening. De maatschappij die het krediet verleent beschikt over een stevige waarborg. De woning dient immers als onderpand voor de lening. Toch zijn de kredietgevers de laatste jaren strenger en strenger geworden. Een hypotheek aan 100% van de waarde van de woning krijgen is minder evident. De meesten beperken zich tot 80%.

  • Het is wettelijk perfect mogelijk om een hypotheek aan 100% van de waarde van de woning te krijgen. Sterker nog, de bouwsector vraagt via de Nationale Bank aan de kredietgevers om minder streng te zijn. Toch blijkt het in de praktijk niet evident om het volledige bedrag van een woning te lenen.
  • De meeste maatschappijen geven maar een hypothecaire lening tot 80% van de aankoopwaarde. Hiermee beperken ze hun risico. Bij gedwongen verkoop of bij dalende vastgoedprijzen hebben ze zo meer kans om hun geld te recupereren.
  • Betekent dit dat het onmogelijk is geworden om een hypotheek aan 100% van de waarde af te sluiten? Helemaal niet. Bij de grootbanken heb je in de praktijk weinig kans. Toch zijn er een aantal spelers op de markt die wel degelijk een hypothecaire lening geven tot 100% van de waarde van de woning.
  • De meeste van deze kredietgevers bieden hun diensten aan via het internet. Vaak is dit via een gespecialiseerde kredietmakelaar. Het is dus zeer interessant om online op zoek te gaan naar een hypotheek aan 100% van de aankoopwaarde van een woning.

Merken we wel op dat een leningsaanvraag voor een hypothecair krediet altijd vrij complex is. Het is dus niet mogelijk om op basis van slechts enkele gegevens een akkoord te krijgen. Een kredietgever of makelaar kan je dossier maar juist inschatten als hij of zij over alle gegevens beschikt. Het handigste is dus om online een volledig aanvraagformulier in te vullen. Zo beschikt de dossierverantwoordelijke over alle nodige elementen. Dit geeft de meeste kans dat je hypotheek aan 100% van de waarde van de woning zal worden goedgekeurd.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier