Hoeveel kredietaanvragen kan ik doen?

U wilt geld lenen en bent daarom op zoek naar de juiste lening. Mensen vergelijken dan verschillende banken en verschillende kredietaanbieders. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar wist u dat u wel moet uitkijken dat u niet zomaar overal ‘even’ wat kredietaanvragen gaat indienen? Spring met mate om met kredietaanvragen. U loop anders het risico dat uw aanvraag bij alle instellingen geweigerd wordt!

Hoeveel kredietaanvragen?

We hebben het op deze website al in verschillende artikels aangegeven. De goedkeuring van een lening hangt af van heel wat factoren. De hoogte van het inkomen en het aantal lopende rekeningen spelen een grote rol. Maar wist u dat ook meespeelt hoeveel kredietaanvragen u doet? Veel aanvragen komen immers terecht bij dezelfde hoofdzetel. Verschillende kredietmaatschappijen maken deel uit van dezelfde financiële groep waardoor de aanvragen worden gecentraliseerd.

  • Consumenten hebben van tijd tot tijd een nieuwe lening nodig. Daar is in principe niets mis mee. De aankoop van een auto, een ontspannende reis, een interessante opportuniteit of onverwachte kosten. Genoeg goede redenen om op zoek te gaan naar een krediet.
  • Zo’n goede 10 jaar geleden kon u bij wijze van spreken bij elk kredietmakelaar binnenlopen en overal kredietaanvragen indienen. Verschillende makelaars werkten met verschillende kredietverstrekkers. Omdat meer en meer kredietgevers zijn samengesmolten komen veel aanvragen nu binnen bij dezelfde dienst.
  • Stel dat u een persoonlijke lening wilt aangaan. U gaat bij kredietmakelaar A en bij kredietmakelaar B. In beide gevallen laat u zich verleiden om een volledige kredietaanvraag te doen. Uiteindelijk komt u ook nog bij kredietmakelaar C terecht. Ook daar doet u een leningsaanvraag en plots wordt uw dossier geweigerd! U krijgt tot uw stomme verbazing plots geen lening meer!

  • Hoe komt dit? Wanneer u te veel aanvragen doet komt dit bij de kredietverstrekkers niet goed over. Het lijkt wel alsof u roekeloos en ondoordacht te werk gaat. U wilt kost wat kost een lening bekomen. Kredietverstrekkers kunnen oordelen dat U niet goed hebt nagedacht en onverantwoord te werk gaat. En dus hebben ze schrik dat u niet voldoende verantwoordelijkheid zal nemen en niet correct zal terugbetalen.

Werkwijze voor kredietaanvragen.

  • U bent op zoek naar een nieuwe lening? Ga dan zeker niet zomaar overal kredietaanvragen indienen.
  • Informeer u vooraf naar de voorwaarden en mogelijkheden.
  • Kies voor een kredietmakelaar met veel ervaring. Die kan al een goede inschatting maken van uw dossier.
  • De lening moet maar één keer worden aangevraagd
  • U vermijdt hiermee het risico dat uw lening wordt geweigerd wegens teveel kredietaanvragen.

Meteen de juiste kredietaanvraag

Het is dus aan te raden om goed rond te kijken vooraleer een leningsaanvraag in te dienen. Begin met tarieven en extra voorwaarden van verschillende leningsaanbieders te vergelijken. Is er iets niet duidelijk in verband met je dossier? Vraag dan eerst meer uitleg aan de kredietverstrekker of kredietmakelaar. Zo beschik je over alle elementen om op een goede manier een kredietaanvraag te doen en je komt alvast niet voor vervelende verrassingen te staan.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier