Geldreserve

geldreserveVoor wie geld wil lenen zijn er verschillende manieren om een overeenkomst te sluiten met de bank. Op deze pagina geven we meer uitleg over de geldreserve en de verschillen met de andere leningen.

Geldreserve of persoonlijke lening?

Je kan opteren voor een persoonlijke lening. Dit is eigenlijk de zogenaamde lening op afbetaling. Je krijgt van de bank een bepaald bedrag op je rekening gestort. Dit na goedkeuring van je dossier. je beschikt dus in één keer over het volledige bedrag. Elke maand zal je dan een deel van de lening terugbetalen samen met de intresten. Je betaalt dus af tot het saldo weer op nul staat. Je lening is dan afgelost. De aangegane lening is beëindigd. Het grote voordeel van deze lening is de duidelijkheid. Je weet van in het begin hoeveel je elke maand moet terugbetalen. Je weet hoeveel intresten er in het totaal verschuldigd zijn. Tenslotte weet je van van bij de aanvang hoelang de lening zal lopen.

Geldreserve: kenmerkenEen geldreserve is een andere manier om geld te lenen. Je kan hiervoor een aanvraag doen via het internet. Om de beste lening te vinden die aansluit bij je behoeften kan je gebruik maken van onze snelle zoekmodule. Als je lening is goedgekeurd beschik je bij de bank over een geldreserve. Dit betekent dus niet dat er meteen geld op je rekening wordt gestort. Als je geen geld van je geldreserve opvraagt betaal je dus ook geen kosten of intresten. Je kan het geld opnemen op het moment dat je dat nodig hebt. Dan zijn alvast twee grote verschillen met een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijg je direct het volledige bedrag gestort en betaal je dus meteen intresten op het volledige bedrag. Bij een geldreserve neem je zoveel of zo weinig op als je zelf wilt. Je betaalt enkel intresten op het bedrag dat je hebt opgenomen.

Een geldreserve vergt wel meer discipline om terug te betalen. Je bent niet verplicht om maandelijks een vast bedrag terug te betalen. Je kan ook gemakkelijk meer geld uitgeven dan eigenlijk nodig is. Het is dus nodig om je budget zelf goed en gedisciplineerd op te volgen. De banken of kredietinstellingen bezorgen je daarom maandelijks een overzicht met de stand van zaken.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier