Geld Lenen?

Geld LenenDeze website heeft inmiddels al heel wat informatie verzameld in verband met geld lenen en de meest courante leningen. Weet je niet meer te beginnen? Afhankelijk van het type lening dat je zoekt kan je hieronder een aantal links vinden naar startpagina’s die interessant kunnen zijn voor je situatie. Uiteraard kan je via onze homepagina nog doorlinken naar veel meer informatie die aansluit bij deze onderwerpen.

Geld Lenen in België


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier

Er zijn alvast heel wat mogelijkheden voor wie wil geld lenen in België. Je kan terecht bij de klassieke grootbanken of kleinere spelers die vooral online werken. Klanten maken hun keuze op basis van verschillende factoren:

  • Over welk soort lening gaat het? De vier meest gevraagde soorten leningen in België zijn de hypothecaire lening, de autolening, de verbouwingslening of renovatielening en de persoonlijke lening. In principe kan je voor elk van deze leningen bij zowat elke bank of kredietinstelling terecht. In de praktijk zie je dat kredietverstrekkers zich toeleggen op specifieke vormen van leningen. Sommigen werken eerder op hypothecaire kredieten. Anderen spitsen zich toe op bijvoorbeeld autoleningen of persoonlijke leningen.
  • Klanten willen dat het vooruit gaat. Geld lenen in België betekent dat je als bank ervoor moet zorgen dat de aanvraagprocedure vlot gaat. Het is dus niet te verwonderen dat heel wat aanvragen om geld te lenen online gebeuren. Niet iedereen is even vertrouwd met de computer. Tegelijkertijd heeft een dossierverantwoordelijke wel heel wat gedetailleerde informatie nodig vooraleer hij over een kredietaanvraag kan beslissen. Het is dus belangrijk dat de online aanvraagprocedure duidelijk, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is.
  • Niet alle banken hanteren dezelfde criteria om een lening goed te keuren. De kans om goedkeuring te krijgen in een dossier is dus niet altijd gelijk. Geld lenen on België betekent dat je de best de aanpak van de verschillende kredietverleners met elkaar vergelijkt. Net zoals het een rol speelt welk soort lening je wilt is het ook je financiële situatie van doorslaggevend belang. Sommige banken spelen eerder op safe. Anderen zijn bereid om meer risico te nemen.
  • Uiteraard is ook de intrestvoet van belang. Toch komt niet iedereen aan het einde van de rit bij de goedkoopste bank terecht. Zoals hierboven aangegeven zijn er heel wat factoren die een rol spelen. De goedkoopste bank is nogal dikwijls de bank die het minste risico incalculeert. Veel mensen hebben een financiële situatie waar ook wat mindere elementen inzitten. Een kredietgever die aan een hogere intrestvoet werkt zal ook bereid zijn om meer risico te nemen.
  • Vermelding op de zwarte lijst. Wie een negatieve melding heeft bij de Nationale Bank van België kan niet zomaar een lening krijgen. Geld lenen in België is niet helemaal onmogelijk is als je op zwarte lijst staat. Toch zijn er weinig kredietgevers bereidt het risico te dragen. Enkel wie eigenaar is kan nog bij een beperkt aantal kredietverstrekkers terecht.

geld lenen in BelgiêHieronder een aantal onderwerpen waarover we regelmatig vragen krijgen via ons contactformulier. Gebruik alvast deze pagina’s als een goed startpunt voor je zoektocht naar meer informatie. Elk dossier is natuurlijk anders en dus zijn er niet altijd eenduidige antwoorden te geven. Een professionele makelaar zal je een volledig antwoord kunnen geven. Wij proberen je alvast op het juiste spoor te zetten.


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier