Geld Lenen Persoonlijke Lening

In dit artikel gaan we in op de persoonlijke lening. Er zijn uiteraard diverse soorten van leningen. Misschien bent u van plan om een auto te kopen? Misschien hebt u een nieuwe wasmachine nodig of meubilair? Of misschien heb je nood aan een welverdiende pauze en wil je daarom zonniger oorden opzoeken.

Persoonlijke lening alternatieven

De meeste grote uitgaven kunnen we niet zomaar contant betalen. Naast de hypothecaire lening waarbij het huis als waarborg wordt genomen bestaan er voor alle andere doeleinden ook specifieke leningen. De renovatielening met mogelijke renovatiepremie en de autolening bespreken we apart. Een zeer veel gebruikte vormen van lenen is de persoonlijke lening. Hebt U geld nodig? U kan natuurlijk ook met uw zichtrekening onder nul gaan of uw kredietkaart gebruiken. Het grote verschil met een zichtrekening of kredietkaart is dat u bij geld lenen persoonlijke lening een vooraf bepaald bedrag gaat ontlenen. Dit gebeurt dan tegen een vaste rentevoet en met vaste maandelijkse terugbetalingen. Deze zijn bij de aanvang van het contract duidelijk gekend.

Geld lenen persoonlijke lening: voordelen?

  • Wie in het rood gaat op zijn zichtrekening betaalt daarop een stuk meer intrest. Een persoonlijke lening is dus vaak beter om uw budget te beheren. U krijgt een vast bedrag op uw rekening gestort. U weet waarvoor u het geld zal gebruiken. Het is vooraf al duidelijk hoeveel u maandelijks moet terugbetalen. Die duidelijke aanpak maakt het voor de meeste mensen een stuk gemakkelijker om de lening ook correct terug te betalen. Dit vermijdt op termijn problemen met de Nationale Bank en de zwarte lijst.
  • Een kredietkaart is gemakkelijk en verleidelijk. Echter, u kan gedurende een langere tijd onder nul staan terwijl de intresten blijven oplopen. U komt dan ook voor verrassingen te staan wanneer u niet tijdig en onvoldoende terugbetaald. De hoge intresten en het verschuldigde kapitaal dat nog terugbetaald moeten worden maken het voor veel mensen onoverkomelijk om de lening correct en tijdig terug te betalen.
  • Met een persoonlijke lening kan U dit risico al een stuk vermijden. Als de bank U een persoonlijke lening toestaat wordt uw dossier vooraf gecontroleerd. Er wordt nagegaan of U wel in de mogelijkheid zal zijn om de lening tijdig terug te betalen. Bovendien zal de bank ook rekening houden met het doel van de lening. Het vervolg op dit artikel ‘geld lenen persoonlijke lening’ vindt U in het artikel rentetarief persoonlijke lening.

Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier