Geld Lenen Persoonlijk Krediet

Wil je aan de beste voorwaarden een krediet afsluiten? Geld lenen met een persoonlijk krediet of persoonlijke lening is een goede manier om je aankoop te financieren. Je hebt een duidelijk afbetalingsplan en je weet vooraf exact waar je aan toe bent. Je kan bij de bank terecht voor leningen voor alle doeleinden. Dit aan interessante voorwaarden en op maat van je mogelijkheden en budget.

  • Als je voor een belangrijke aankoop of grote uitgave staat komt het wel eens voor dat je bankrekening tegensputtert.
  • Je kan eventueel beslissen op je bankrekening in het rood te gaan.
  • Doe je dit voor een langere periode dan lopen de intresten hoog op. Hoger dan wanneer je voor geld lenen persoonlijk krediet had onderschreven.
  • Bij een persoonlijke lening heb je een duidelijk zicht op wat je zal terugbetalen per maand. Je kent het maandbedrag, je weet hoeveel maanden het zal duren vooraleer de lening effen is gezet.
  • Je krijgt ook een duidelijk zicht op de intresten die ermee gepaard gaan.
  • Al deze zaken zijn al gekend nog voor je de kredietovereenkomst afsluit. Je komt op die manier niet voor onaangename verrassingen te staan. Dit vermijdt  dat je vroeg of laat op de zwarte lijst terecht komt.

Geld lenen persoonlijk krediet: voordelen

De persoonlijke lening is één van de vier grote leningen, naast de renovatielening of verbouwingslening, de hypotheeklening en de autolening. Als je dus in het kader van geld lenen persoonlijk krediet aangaat weet je vooral de maandelijkse terugbetaling. Het is belangrijk dat je bij jezelf goed nagaat of die terugbetaling voor jou haalbaar is. Zo niet kan je met de kredietmakelaar samenzitten en kijken of het mogelijk is om de termijn te verlengen. Als je hetzelfde bedrag over een langere perioden kan lenen wordt de maandaflossing minder. Je betaalt wel meer intresten omdat de lening langer loopt. Het is dus belangrijk om het te lenen bedrag en de looptijd vooraf goed af te wegen.

Consumenten die bij geld lenen persoonlijk krediet aangaan zijn door de wetgever goed beschermd.

  • De kredietgever is verplicht om bij elke leningsaanvraag na te gaan of de aanvrager niet op de zwarte lijst staat. Deze vermelding bij de Nationale Bank speelt een grote rol in de goedkeuring van de aanvraag. Wie op de zwarte lijst staat en eigenaar is kan eventueel onder voorwaarden nog een lening krijgen.
  • De maximum intrestvoeten voor persoonlijke leningen zijn door de wetgever vastgelegd. Zo is de consument goed beschermd tegen zogenaamde woekerintresten.
  • Een persoonlijke lening kan altijd vervroegd worden terugbetaald. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. De bank of kredietgever vraagt naast het openstaande kapitaal ook een vergoeding die gelijk is aan drie maanden intrest. Je kan altijd laten narekenen of het interessant is om je lening te laten herzien.

Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier