Autolening

autolening informatieEen auto is tegenwoordig onmisbaar. Een auto aankopen kost wel wat geld. Niet verwonderlijk dus dat de autolening ook een van de meest populaire vormen van geld lenen is. Hoeveel u kan lenen voor de aankoop van een auto en aan welke voorwaarden hangt af van uw dossier. Het is immers belangrijk om te weten of het gaat om een nieuwe of tweedehandse auto.

De financiering tarieven voor een nieuwe personenwagen liggen lager dan die van een tweedehandse auto. Een auto tot twee jaar oud wordt meestal nog beschouwd als een nieuwe wagen. Is de wagen meer dan 24 maanden oud dan gelden de intrestvoeten van een occasie. De leeftijd van de wagen heeft niet alleen invloed op de interestvoet maar ook op de looptijd van het contract. Aan het einde van het contract mag de auto een zekere leeftijd niet overschrijden. Dit kan soms betekenen dat het maandbedrag bij aankoop van een nieuwe auto lager ligt dan het maandbedrag van de autofinanciering van een occasie. De nieuwe auto krijgt een lagere interestvoet mee en de financiering kan langer lopen. Omdat deze wordt gespreid over een langere periode komt u aan het einde van de rit de soms voordeliger uit met de aanschaf van een nieuwe personenwagen. Het is dus interessant om vooraf even na te checken bij de bank wat de mogelijkheden zijn.

Een autolening met 0% intrest?We merken ook op dat er soms automerken zijn die uitpakken met leningen met 0% intrest. Let daar voor op. Er is op de automarkt heel wat concurrentie en dus proberen de automerken en de dealers u om de oren te slaan met telkens nieuwe en verrassende acties. Dit zijn vooral reclame en marketing stunts waarbij zij proberen de concurrentie te vlug af te zijn. In plaats van te spelen op gratis opties of een extra korting pakken ze zogezegd uit met gratis financiering. Geld lenen zonder intrest te betalen bestaat echter niet. In de autobranche spreken we van een verkapte korting. U denkt dat u geen intresten op de autolening betaalt maar in feite loopt u een korting op de aankoop prijs mis. U betaalt eigenlijk te veel voor de auto. En met wat u te veel betaalt recupereert het merk of de dealer de zogenaamde gratis intrest.

Kies voor een specialist inzake autokredietenAlgemeen genomen kunnen we stellen dat het goedkoper is om een autolening af te sluiten bij een echte financiële instelling die hierin is gespecialiseerd. U bent dan volledig vrij en onafhankelijk om bij de autodealer een maximale korting te bedingen. Sommige autoverkopers pakken uit met het argument dat het administratief een pak eenvoudiger is als u de lening via de garage afsluit. Dit is helemaal niet het geval. Als u bij een onafhankelijke bank de autolening hebt afgesloten zal deze er voor zorgen dat het geld op het afgesproken tijdstip netjes op de rekening van de autodealer is gestort.

Een autolening die bij U past

autoleningGeld lenen voor een autolening is dus vooral een kwestie van goed geïnformeerd aan de slag te gaan. Kijk bij het afsluiten van de lening dus goed na wat de interestvoet en de looptijd is. Wees ook eerlijk met uzelf en kijk goed of u de maandelijkse aflossing budgettair kan dragen. Is het maandbedrag toch wat aan de hoge kant kijk dan of er mogelijkheid is om te kiezen voor een langere looptijd. Blijven de mensualiteiten nog altijd te hoog kies dan voor een iets goedkopere wagen of laat een aantal opties vallen. Met een krediet dat past bij uw budget doet U uiteindelijk altijd de beste zaak.