Autofinanciering: inleiding

Wie een andere auto wil kan kiezen voor een autolening, leasing, renting of huurkoop. De meest gebruikte formule om een nieuwe of tweedehandse wagen te betalen is veruit de autofinanciering. We gaan hier in dit inleidende artikel verder op in. Hoe doet U de beste zaak? Bij welke banken zit U best? En wat aanbiedingen tijdens opendeurdagen en het autosalon?

Autofinanciering: kenmerken

  • Het grote voordeel van een autofinanciering is dat u bij het buiten rijden van de garage meteen de eigenaar van de wagen bent. Wat niet het geval is bij bijvoorbeeld leasing of huurkoop.
  • Er is wel een nadeel aan een autofinanciering: een auto zakt snel in waarde. Wanneer u intensief gebruik maakt van uw voertuig en vele kilometers rijdt zal de waarde sneller dalen. Immers, de verkoopwaarde van een voertuig wordt niet alleen bepaald door de leeftijd. Ook de algemene staat van carrosserie en interieur en de kilometers spelen een zeer grote rol. Is uw voertuig na een paar jaar al versleten door intensief gebruik dan zal het op de automarkt geen grote verkoopwaarde hebben. De autofinanciering is echter nog lopende.
  • Het is dus vaak zo dat het bedrag dat openstaat bij de bank hoger is dan de feitelijke waarde van de auto. De auto verkopen om daarmee de lening aan te zuiveren is dan ook geen optie. Er zijn evenwel uitzonderingen. Vooral bij aankoop van een motorhome kan het perfect mogelijk zijn om op langere termijn te financieren. Een motorhome heeft een mooie restwaarde. Zeker wanneer deze in goede staat is. Dit betekent dat het vaak wel mogelijk is om de motorhome door te verkopen en daarmee de autofinanciering volledig af te lossen.
  • Het kan interessant zijn om te profiteren van speciale deals op voertuigen. We denken dan aan opendeurdagen of het autosalon. Banken spelen daar uiteraard op in en bieden in de periode van het autosalon speciale autofinanciering condities aan. Ze weten immers dat er heel wat wagens gekocht worden en dat heel wat consumenten dus ook uitkijken naar een lening. Kopen op het autosalon kan interessant zijn. Wij raden altijd aan om de aankoop van de wagen en de lening als twee aparte zaken te zien. Bent u op zoek naar een nieuwe wagen? Ook als u dat wil doen op het autosalon is het interessant om vooraf al na te checken of u uw autofinanciering kan krijgen en voor welk bedrag. Het feit dat de verkoper merkt dat u uw lening al geregeld hebt kan een argument zijn om een extra korting te geven. De verkoper ziet een echte koper voor zich heeft en zal soms een duwtje bijgeven om het contract binnen te halen.

Bent u op zoek naar een autofinanciering maar dan zeker gebruik van onze krediet simulatie module. Wij wensen u alvast veel succes met uw nieuwe auto!


Vind met een paar klikken de juiste lening!

geldlenenblog6

Gebruik onze snelle zoekmodule en vind de juiste lening.
klik hier